.
. مقدمه
پایه هر دانش، روش شناخت آن است و اعتبار و ارزش قوانین هر عملی به روش شناختی مبتنی بوده که در آن علم به کار می رود. بنابراین دست یابی به هدفهای تحقیق میسر نخواهد بود مگر زمانی که جستجوی شناخت با روش شناسی درست صورت پذیرد (خاکی، ۱۳۸۴).
روش تحقیق مجموعه ای از قواعد، ابزارهای و راه های معتبر (قابل اطمینان ) و نظام یافته برای بررسی واقعیت ها، کشف مجهولات و دستیابی به راه حل مشکلات است(همان منبع، ۲۰۱ ).
در این فصل در ارتباط با فرضیه های تحقیق، جامعه و نمونه آماری، قلمرو زمانی و مکانی تحقیق، روش تحقیق، روش های جمع آوری اطلاعات و داده ها، متغیرهای تحقیق و نحوه محاسبه آن ها، روش های آزمون فرضیه ها و معرفی مدل تحقیق بحث خواهد شد .
۳-۲٫ روش تحقیق
این تحقیق سعی برآن دارد اثرمالکیت سهام مدیریت را برارتباط بین ثبات سودواقلام تعهدی حسابداری را درشرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادارتهران را مورد بررسی قرار دهد. بنابراین این تحقیق به دلیل اینکه نتایج آن میتواند درتدوین قوانین و مقررات بورس اوراق بهادار مورد استفاده قرار گیرد از نوع تحقیقات کاربردی میباشد. همچنین با توجه به اینکه این تحقیق به دنبال یافتن رابطه بین چندین متغیر میباشد از نوع همبستگی و روش شناسی آن از نوع پس رویدادی میباشد. در بررسی ارتباط بین متغیر وابسته با یک یا چند متغیر مستقل و با بهره گرفتن از دادههای تاریخی، از سه نوع داده میتوان پارامترهای متغیر (متغیرهای) مستقل را برآورد وبا ارائه مدل اقدام به پیش بینی نمود، این سه نوع داده را میتوان به شرح زیر استخراج کرد:
الف)داده های سری زمانی: داده های که در قالب یک (یا چند )متغیر خاص در طول زمان هستند.به عبارت دیگر سری زمانی، مجموعه ای از مشاهدات است که بر حسب زمان مرتب شده باشد (آذر و مومنی، ۱۳۷۷).
ب ) داده های مقطعی: داده های هستند که درمقطع مشخصی از زمان محاسبه و جمع آوری میشوند.
ج) داده های تلفیقی : داده هایی هستند که از ترکیب دو دسته دادههای سری زمانی و مقطعی حاصل میشود.
در مواردی که تعداد داده های در دسترس برای به کار بردن معادله سری های زمانی به تنهایی کافی نباشد، برای پیش بینی و تهیه الگوی مناسب، میتوان داده های زمانی و مقطعی را با هم تلفیق و الگوی مورد نظر را بر اساس مجموع دادهها برآورد کرد. در این صورت تعداد مشاهدات (T) برابر با تعداد سالهای مورد نظر) t) ضربدر تعداد دادههای مقطعی در یک سال (n) است که در این تحقیق از داده های سری زمانی استفاده شده است.
در این تحقیق برای آزمون فرضیهها از رگرسیون ساده و چندگانه استفاده میشود. مفروضات تحلیل رگرسیون ساده و چندگانه شامل نرمال بودن متغیر وابسته (یا باقیماندهها ) ، همسانی واریانس در سطوح مختلف متغیر مستقل، نداشتن نقاط پرت، نداشتن خود همبستگی، نداشتن همخطی و… است که در برآورد پارامترهای مدل در فصل چهارم آزمون خواهد شد. نرمال بودن با بهره گرفتن از آزمون کلوموگرف اسمیرنف، و برای رفع خود همبستگی (در صورت لزوم ) از آزمون دوربین – واتسون استفاده خواهدشد .
۱٫Methodology
۲٫Time Series data
۳٫Cross- section data
۱٫Pooling data
سوالات یا اهداف پایان نامه :
اهداف تحقیق
از جمله معیارهای مهم ارزیابی اوراق بهادار، سود شرکت ها می باشد، اما آیا اطلاعات سود شرکت ها توانایی پیش بینی سودآوری شرکت ها را دارند و آیا اطلاعات ارائه شده به سرمایه گذاران قابل اتکا است؟ هدف کاربردی تحقیق حاضر نیز، پیشنهاد برای سرمایه گذارانی که به طور عام به رقم سود توجه ویژه ای دارند. آنها سودهای بدون نوسان ویاکم نوسان را باکیفیت تر تلقی می کنند. به عبارت بهتر، آنها در شرکتهایی حاضرند سرمایه گذاری کنند که روند سود آنها دارای ثبات بیشتری است.
بنابراین سودهای گزارش شده همواره به عنوان یکی از معیارهای تصمیم گیری مالی، دارای اعتبار ویژه ای است. مدیران واحدهای تجاری سعی دارند در فرایند تعیین سود دخالت نمایند تا رقم سود در راستای اهداف دلخواه آنها گزارش شود. مدیران به صورت فرصت طلبانه بر سود خالص مدیریت می کنند و بدین منظور از روش های متعددی استفاده می کنند، آنها به منظور نشان دادن تصویری مطلوب از روند سودآوری، در چارچوب اصول و روش های حسابداری دست به مدیریت سود می زنند. مدیران از طریق انتخاب روش های خاص حسابداری و همچنین تغییر در برآورد می تواند سود را دستکاری کنند.
با توجه به مشکلات نمایندگی وتضاد منافع بین مدیران وسهامداران، یکی از راه های پیشنهادی برای بهبود روابط قراردادی ونمایندگی استفاده ازمکانیزم های حاکمیت شرکتی می باشد. از مکانیزم های موثر حاکمیت شرکتی می توان به مالکیت مدیریت اشاره نمود.