“
نیک پور و همکاران(۱۳۹۰) تحقیقی تحت عنوان بررسی رابطه بین معنویت محیط کاری و رفتارهای شهروندی سازمانی در کارکنان سازمان بنیاد شهید شهر کرمان انجام دادند. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان سازمان بنیاد شهید شهر کرمان در سال ۱۳۸۹ بود که از بین آن ها ۱۹۰ نفر به روش تصادفی ساده به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. به منظور گردآوری اطلاعات برای معنویت محیط کاری از پرسشنامه استاندارد میلمن و همکاران و برای رفتار شهروندی سازمانی از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. برای تجزیهو تحلیل اطلاعات از روش آمار توصیفی و استنباطی استفاده گردید. نتایج نشان داد که بین متغیرهای معنادار کار، همبستگی با دیگران و همسویی با ارزشهای سازمان و رفتارهای شهروندی سازمانی رابطه معنادار گزارششده است.
حمید و دهقانی زاده(۱۳۹۱) تحقیقی تحت عنوان رابطه بین معنویت، تعهد سازمانی و سلامت عمومی با عملکرد شغلی در پرستاران بالینی انجام دادند. جامعه آماری کلیه پرستاران بیمارستانهای مراکز آموزشی شهر اهواز بود که از میان آن ها ۱۹۶ نفر به روش نمونهگیری خوشهای دومرحلهای انتخاب شد. به منظور گردآوری داده ها از مقیاس خودسنجی عملکرد شغلی، مقیاس درجهبندی معنویت و مراقبت معنوی، مقیاس تعهد سازمانی و پرسشنامه خود گزارش دهی سلامت عمومی استفاده شد. برای تجزیهو تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون ، تحلیل رگرسیون چندگانه و نرمافزار spss16 استفاده کردند. نتایج نشان داد که معنویت، تعهد سازمانی و سلامت عمومی به طور معناداری عملکرد شغلی را پیشبینی میکنند. بیشترین رابطه مثبت و معنادار بین به ترتیب بین معنویت و تعهد سازمانی، عملکرد شغلی و معنویت و عملکرد شغلی و تعهد سازمانی بوده است. نتایج پردازش مدل رگرسیون چندگانه با متغیر عملکرد شغلی و سایر متغیرهای مستقل نشان داد که متغیر توضیحی مدل ۴۷ درصد اطلاعات عملکرد شغلی را تبیین نموده و ارتباط خطی آن ها با سایر متغیرهای پاسخ، معنادار است.
یزدانی و همکاران(۱۳۹۲) تحقیقی تحت عنوان بررسی اثر تعدیلی تعهد سازمانی بر رابطه بین درک کارکنان از معنویت محیط کار و هوش معنوی در کارخانه ذوبآهن انجام دادند. جامعه تحقیق، نیروهای ستادی رسمی در مقامهای کارشناسی و بالاتر کارخانه ذوبآهن به تعداد ۵۰۰ نفر بودند. تعداد نمونه با بهره گرفتن از جدول مورگان ۲۱۷ نفر محاسبه و نمونهگیری به روش تصادفی انجام گردید. به منظور گردآوری اطلاعات از پرسشنامههای معنویت محیط کار رگو و کنها، هوش معنوی کینگ و تعهد سازمانی آلن و می یر استفاده گردید. برای تجزیهو تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده گردید. نتایج نشان داد که بین درک کارکنان از معنویت محیط کار و هوش معنوی رابطه مثبت و معنیدار وجود دارد . همچنین اثر تعدیلی تعهد سازمانی بر این رابطه تأیید گردید.
مرزآبادی و همکاران(۱۳۹۲) تحقیقی تحت عنوان رابطه معنویت سازمانی با توانمندسازی روانشناختی، خلاقیت، هوش معنوی، استرس شغلی و رضایت شغلی کارکنان دانشگاه انجام دادند. جامعه پژوهش تمامی کارکنان یکی از دانشگاهها بودند که از بین آن ها ۳۰۸ نفر به شیوه نمونهگیری در دسترس انتخاب گردید و ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه معنویت سازمانی میلمن، پرسشنامه توانمندسازی روانشناختی اسپریتزر، پرسشنامه خلاقیت جعفری، پرسشنامه هوش معنوی کینگ، پرسشنامه توصیف شغلی و پرسشنامه استرس شغلی HSE را تکمیل کردند. داده های به دستآمده با بهره گرفتن از روشهای همبستگی پیرسون، آزمون t مستقل، تحلیل واریانس یکراهه و آزمون تعقیبی شفه مورد تجزیهو تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بین معنویت سازمانی با توانمندسازی روانشناختی، و استرس شغلی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد همچنین بر اساس نتایج بین سابقه شغلی کارکنان با معنویت سازمانی ارتباط معنادار وجود داشت.
یعقوبی و همکاران(۱۳۹۲) تحقیقی تحت عنوان بررسی رابطه بین معنویت سازمانی و شادکامی کارکنان: یک مطالعه موردی در ستاد فرماندهی نیروی انتظامی گلستان انجام دادند. جامعه موردبررسی کارکنان ستاد فرماندهی نیروی انتظامی گلستان بودند که از میان آن ها ۱۵۲ نفر با روش نمونهگیری تصادفی انتخاب شد. به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه سنجش معنویت سازمانی و پرسشنامه سنجش شادکامی فوردایس استفاده شد. تجزیهو تحلیل داده ها با بهره گرفتن از نرمافزار spss16 و با آزمونهای همبستگی پیرسون و رگرسیون گامبهگام صورت گرفت. نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که تمام ابعاد معنویت سازمانی در سطح اطمینان ۹۹ درصد ارتباط مثبتی با متغیر شادکامی دارند. یافته های حاصل از تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که بعد احساس تعلق در سازمان به میزان ۷/۳۱ درصد پیشبینی کننده متغیر شادکامی در سازمان است.
تحقیقهای خارجی
رگو و کنها (۲۰۰۸) تحقیقی تحت عنوان معنویت محل کار و تعهد سازمانی: مطالعه تجربی، انجام دادند. جامعه پژوهش افراد ۱۵۴ سازمان بود که از بین آن ها ۳۶۱ نفر انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از مصاحبه استفاده شد. برای تجزیهو تحلیل داده ها ا از رگرسیون و تحلیل خوشهای استفاده شد. نتایج نشان داد هنگامی که افراد معنویت را در کار تجربه میکنند احساس ابزاری کمتری در کار دارند و تعهد و وفاداری آن ها به سازمان بیشتر خواهد بود.
احمدی و همکاران(۲۰۱۴) تحقیقی تحت عنوان رابطه بین معنویت در محل کار و رفتار شهروندی سازمانی انجام دادند. جامعه پژوهش دانش آموزان دبیرستانی بودند که از بین آن ها ۲۴۸ نفر به عنوان نمونه انتخاب شد. به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده شد. برای تجزیهو تحلیل داده ها از رگرسیون چندگانه استفاده گردید . نتایج نشان داد که رابطه معناداری بین معنویت و رفتار شهروندی سازمانی وجود دارد.
ولیونن (۲۰۱۴) تحقیقی تحت عنوان معنویت در کار: تجزیهو تحلیل مقایسهای انجام دادند.جامعه پژوهش مدیران مسیحی از دو گروه اروپایی و لیتوانیایی بودند. که برای جمع آوری داده ها از مصاحبه استفاده گردید بدین منظور ۲۳ مصاحبه بین آن ها انجام شد. نتایج نشان داد ۹۱/۷۳ درصد از اروپاییها و ۶۷/۲۶درصد از لیتوانیایی به شدت موافق و بر این اساس ۰۴/۱۳ و ۶۷/۲۶ درصد توافق دارند که کسبوکار میتواند موفق باشد اگر با معنویت همراه باشد.
-
- – Fawcett ↑
-
- – Business week & Fortune ↑
-
- -Ramesh &Dani ↑
-
- – Rego& Cunha ↑
-
- -Dehler & Welsh ↑
-
- – Gibbons ↑
-
- – Myers ↑
-
- -Cavanagh ↑
-
- – Hill & Pargament ↑
-
- – Giancarlo Lucchetti ↑
-
- -Vayghan ↑
-
- – Robbins ↑
-
- – Howard ↑
-
- -The Mature Person ↑
-
- – Frankel ↑
-
- -Self_Transcedent Person ↑
-
- -Bradley and Kauanui ↑
-
- -Cavanagh ↑
-
- -Giacalone & Jurkiewicz ↑
-
- – Marques ↑
“