.
فرضیه های تحقیق
فرضیه عبارت است از حدس یا گمانی اندیشمندانه درباره ماهیت، چگونگی و روابط بین پدیده ها، اشیاءو متغیرها، که محقق را در تشخیص نزدیکترین و محتمل ترین راه برای کشف مجهول کمک می نماید. بنابراین فرضیه گمانی است موقتی که درست بودن یا نبودن آن باید مورد آزمون قرار گیرد (حافظ نیا، ۱۳۸۲).
در تحقیق حاضر با توجه به سوال اصلی تحقیق که عبارت است از اینکه آیا مالکیت سهام مدیریت بر ارتباط بین ثبات سود واقلام تعهدی تاثیرمعنادار دارد، فرضیه های زیر طراحی شده است.
- اقلام تعهدی در مقایسه با اقلام نقدی، از ثبات کمتری برخوردار است.
۲٫اقلام تعهدی با قابلیت اتکای کمتر در مقایسه با اقلام تعهدی با قابلیت اتکای بیشتر ازثبات کمتری برخوردار است.
۳٫ارتباط بین مالکیت سهام مدیریت و ثبات سود غیر خطی می باشد.
درخصوص فرضیه اول تحقیق این چنین مطرح می شود که برای سودهای آتی، اقلام تعهدی سود نسبت به اقلام نقدی از ثبات کمتری برخوردارند. برای آزمون این فرضیه از مدل زیر استفاده شده است. معادله زیر در واقع برای آزمون ثبات اقلام نقدی سود و ثبات تفاضلی اقلام تعهدی استفاده می شود:
ROAt+1=β●+ β۱ROAt+ β ۲TAcct+εt (فرمول ۳ -۱)
در معادله فوق، β۱ ثبات اقلام نقدی سود، β۲ ثبات تفاضلی اقلام تعهدی سود را اندازه گیری می کند. فرضیه۱ پیش بینی می کند، اقلام تعهدی سود نسبت به اقلام نقدی آن از ثبات کمتری برخوردار می باشد.
در فرضیه۲ برای هرکدام از اجزای اقلام تعهدی درجه ای ازقابلیت اتکاء پیش بینی شده است که به صورت زیرطبقه بندی می شوند.
(فرمول ۳-۲) FIN >ΔWC >ΔNCO Δ
مدل فرضیه ۲ به شکل زیر بیان می شود:
(فرمول ۳-۳) ROA t+1=β●+ β۱ROAt+ β۲WCt+ β۳NCOt+ β۴FINt+ εt
که در معادله فوق، β۱ ثبات اقلام نقدی سود را اندازه گیری می کند، در حالیکه β۳, β۲ و β ۴ ثبات تفاضلی هر یک از ۳ مؤلفه تعهدی سود را اندازه گیری می کند.
در تئوری مطرح شده درخصوص اثرمالکیت سهام مدیریت به عنوان یک مکانیزم حاکمیت شرکتی بر ارتباط بین ثبات سودواقلام تعهدی حسابداری، فرضیه ۳ چنین بیان می شود: بین مالکیت سهام مدیریت و ثبات سود یک ارتباط غیر خطی وجود دارد.
برای مدل سازی این روابط غیر خطی از معادله زیراستفاده می شود و سپس اثر متقابل MSO و MSO² را با ROAt بررسی می کنیم. همچنین اقلام تعهدی سود، یعنی TACC، را بهWCt، NCOtو FINt تجزیه نموده و سپس اثر متقابل هر سه مؤلفه فوق را با MSO و MSO² بررسی خواهیم نمود. گنجاندن توان دوم (MSO²)MSO به منظور آزمون وجود روابط خاص U شکل (درجه دوم) می باشد. این مدل همچنین اجازه ارتباط مستقیم بین ROAt+1 و MSO ، MSO² و کلیه متغیرهای کنترل را می دهد، که در زیر ارائه شده است:
سوالات یا اهداف پایان نامه :
اهداف تحقیق
از جمله معیارهای مهم ارزیابی اوراق بهادار، سود شرکت ها می باشد، اما آیا اطلاعات سود شرکت ها توانایی پیش بینی سودآوری شرکت ها را دارند و آیا اطلاعات ارائه شده به سرمایه گذاران قابل اتکا است؟ هدف کاربردی تحقیق حاضر نیز، پیشنهاد برای سرمایه گذارانی که به طور عام به رقم سود توجه ویژه ای دارند. آنها سودهای بدون نوسان ویاکم نوسان را باکیفیت تر تلقی می کنند. به عبارت بهتر، آنها در شرکتهایی حاضرند سرمایه گذاری کنند که روند سود آنها دارای ثبات بیشتری است.
بنابراین سودهای گزارش شده همواره به عنوان یکی از معیارهای تصمیم گیری مالی، دارای اعتبار ویژه ای است. مدیران واحدهای تجاری سعی دارند در فرایند تعیین سود دخالت نمایند تا رقم سود در راستای اهداف دلخواه آنها گزارش شود. مدیران به صورت فرصت طلبانه بر سود خالص مدیریت می کنند و بدین منظور از روش های متعددی استفاده می کنند، آنها به منظور نشان دادن تصویری مطلوب از روند سودآوری، در چارچوب اصول و روش های حسابداری دست به مدیریت سود می زنند. مدیران از طریق انتخاب روش های خاص حسابداری و همچنین تغییر در برآورد می تواند سود را دستکاری کنند.
با توجه به مشکلات نمایندگی وتضاد منافع بین مدیران وسهامداران، یکی از راه های پیشنهادی برای بهبود روابط قراردادی ونمایندگی استفاده ازمکانیزم های حاکمیت شرکتی می باشد. از مکانیزم های موثر حاکمیت شرکتی می توان به مالکیت مدیریت اشاره نمود.