روش تجزیه و تحلیل اطلاعات:
در این تحقیق برای آزمون فرضیه ها از مدل رگرسیون خطی چند متغیره استفاده شده است. روش آماری مورد استفاده در این تحقیق بر اساس روش پانل خواهد بود. اما برای اینکه مشخص شود از روش پانل با اثرات(ثابت و تصادفی) استفاده خواهد شد و یا از روش پانل بدون اثرات از آزمون چاو استفاده می شود. برای مشخص شدن اینکه در روش پانل با اثرات ثابت و یا تصادفی از کدام روش استفاده شود از آزمون هاسمن استفاده خواهد شد. در ادامه آزمون های مربوط به معنی دار بودن کل مدل و معنی دار بودن متغیرهای مستقل توضیح داده می شود. در آخر نیز پس از تشریح آزمون های مربوط به مفروضات رگرسیون کلاسیک، نحوه تصمیم گیری در مورد رد یا پذیرش فرضیه های تحقیق بیان می گردد. در این تحقیق برای آزمون مدل از نرم افزار Eviews و برای نرمال سازی داده ها از نرم افزار Minitab استفاده شده است.
آزمون معنی دار بودن مدل
برای بررسی معنی دار بودن مدل رگرسیون از آماره F استفاده شده است. فرضیه صفر در آزمون F به صورت زیر خواهد بود:
که بوسیله آماره زیر صحت آن مورد بررسی قرار می گیرد:
برای تصمیم گیری در مورد پذیرش یا رد فرضیه صفر، آماره F به دست آمده با F جدول که با درجات آزادی K-1 و N-K در سطح خطای ( ) ۵% محاسبه شده، مقایسه می شود، اگر F محاسبه شده بیشتر از F جدول باشد ( ) مقدار عددی تابع آزمون در ناحیه بحرانی قرار گرفته و فرض صفر ( ) رد می شود. در این حالت با ضریب اطمینان ۹۵% کل مدل معنی دار خواهد بود. در صورتی که مقدار F محاسبه شده کمتر از F جدول باشد فرض پذیرفته شده و معنی داری مدل در سطح اطمینان ۹۵% مورد تأیید قرار نمی گیرد.
آزمون معنی دار بودن متغیرهای تحقیق
برای بررسی معنی دار بودن ضرایب متغیرهای مستقل در هر مدل از آماره t استفاده شده است. فرضیه صفر در آزمون t به صورت زیر خواهد بود:
که بوسیله آماره زیر صحت آن مورد بررسی قرار می گیرد:
برای تصمیم گیری در مورد پذیرش یا رد فرضیه صفر، آماره T به دست آمده با t جدول که با درجه آزادی N-K در سطح اطمینان ۹۵% محاسبه شده مقایسه می شود، چنانچه قدرمطلق T محاسبه شده از t جدول بزرگتر باشد ، مقدار عددی تابع آزمون در ناحیه بحرانی قرار گرفته و فرض صفر ( ) رد می شود. در این حالت با ضریب اطمینان ۹۵% ضریب مورد نظر ( ) معنی دار خواهد بود که دلالت بر وجود ارتباط بین متغیر مستقل و وابسته دارد
۱۰-۳ آزمون های مفروضات رگرسیون کلاسیک:
ناهمسانی واریانس
فرض دوم مدل کلاسیک رگرسیون خطی بیان می دارد که جملات اخلال رگرسیون جامعه دارای واریانس یکسان می باشند. برای بررسی وجود ناهمسانی واریانس در مدل آزمونهای مختلفی وجود دارد. این آزمونها به دو گروه گرافیکی و غیرگرافیکی تقسیم می شوند. آزمونهای گرافیکی بیان می کند که نباید بین جملات پسماند و مقادیر برآورد شده الگویی مشاهده شود. به عبارتی بهتر پرکنش باقی مانده ها حول محور صفر باشد. از آزمونهای غیر گرافیکی می توان به آزمون وایت [۱] ، براش پاگان[۲] ، نیو وی وست[۳] ، گلد فلد– کوانت[۴] و آزمون پارک[۵] استفاده کرد که آزمون نیو وی وست خود همبستگی را نیز مورد آزمون قرار می دهد یعنی با در نظر گرفتن خود همسبتگی یا همبستگی پیاپی همسانی واریانس ها را مورد آزمون قرار می دهد.
اگر رگرسیون ساده دو متغیره برآورد شده باشد، برای آزمون وجود ناهمسانی واریانس در این رگرسیون با بهره گرفتن از آزمون White نخست باقیمانده های این رگرسیون( ها) را بدست آورده و آنها را به توان دو می رسانده و سپس رگرسیونی به صورت ذیل را برآورد می گردد:
[۱] .White
[۲] Brush- Pagan
[۳] .Newey- West
[۴] .Goldfeld- Quandt
[۵] .Park
سوالات یا اهداف پایان نامه :
- بررسی رابطه بین ارزش نهایی انعطاف پذیری و اهرم شرکت
- بررسی نقش ارزش نهایی انعطاف پذیری بر تصمیمات ساختار سرمایه